От 10.10.2019 до 03.11. 2019   Гравитацията работи само когато погледнеш

...
От 10.10.2019 до 03.11. 2019
  Гравитацията работи само когато погледнеш
Коментари Харесай

Млад художник бори гравитацията

От 10.10.2019 до 03.11. 2019

 

" Гравитацията работи единствено когато погледнеш надолу " - по този начин се назовава експозицията на Руди Нинов, която се открива тези дни в изложба " Васка Емануилова ". Самостоятелна галерия на младия създател можем да забележим от 10 октомври до 03 ноември в изложба " Васка Емануилова ". Изложбата се организира в границите на фестивал КУЛТУРАМА - платформа за театрална изява, в основата на която стои планът Национална стипендия " С старания към звездите ". Официалното разкриване е в четвъртък от 18:00 ч. в галерията на бул. " Янко Сакъзов " 15, София.
Руди Нинов е първи стипендиант на Националната стипендия " С старания към звездите ". Завършил е изобразително изкуство в Голдсмитс, Лондон, през 2015 година В момента продължава образованието си в академията " Щедел " във Франкфурт, Германия, в класа по живопис на Ейми Силман и Николас Гамбаров. Сред някои от последните му независими изложения e FOTEL Сотбис, Франкфурт, Германия (2019). Групови изложения: " Ernst & Young Благотворителен търг ", Музей за приложни изкуства, Франкфурт, Германия (2019), ВСИЧКО НАВЕДНЪЖ, Галерия " Структура ", София, България (2019).
" Интересува ме повърхността на картината като платформа, карта или екран, върху които мисловният развой е някак интернализиран, преконфигуриран и по-късно се демонстрира в разнообразни способи на " записване ", които постоянно могат да се сравнят с писането. Писането като олицетворение на линията - атавистичен инстинкт за навигиране в пространството, за придвижване и съзнание ", споделя младият създател. Според Даниела Радева от изложба " Васка Емануилова ": " Практиката на Руди е многоизмерна / мултидисциплинарна, която се основава на живопис, керамика и други открити и съединени предмети. Непрекъснатият му интерес към езика на анимацията като накратко кино се простира до визиите за плазматичното тяло, анимираната линия и концепциите за тотемизъм и анимализъм. " Според нея процесът на основаване, ритъмът и придвижването са значими детайли от работата на Руди Нинов. Затова не е инцидентно, че при гледането на новите му произведения се основава възприятието като че ли те са застинали в един момент, до момента в който се движат, до момента в който " израстват " или до момента в който " падат ". Самият Нинов отделя значимо място и на текста. Той опитва със заглавията на своите творби, които сходно на облиците звучат извънредно загадъчно и отпращат към цяла система от асоциации. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР